Undgå at Gå Forvirret Rundt på Stranden til Sommer

Hver sommer, når solen endelig står højt på himlen, og temperaturen på vandet er begyndt at blive behagelig, tager jeg på stranden. Og hvert år, uden undtagelse, ser jeg mænd og kvinder stå oppe på græsset, og kigge forvirrede ned på sandet. De ser fortabte ud, og aner ikke hvordan de skal gribe det an. Hvordan de skal tage det næste skridt, eller hvor de skal gå hen.

Det lyder måske tosset, men prøv selv at stoppe op et øjeblik, og læg mærke til dem. De står der bare, eller også går de forvirrede rundt. Det er svært at forestille sig, at de år efter år pakker bilen for at tage på stranden, og så gang på gang bliver snotforvirrede over ”hvordan man gør”.

Det er altså virkeligt ikke så svært, at nyde sin tur på stranden, hvis bare man laver en smule forberedelse. Først og fremmest, så skal du være opmærksom på, at sandet kan blive utroligt varmt, på en god dansk sommerdag. Så varmt, at det vil føles som om dine fødder brænder, hvis du træder ud på sandet uden badesandaler. Så hvis du vil undgå at være fanget på græsset, så køb dig dog nogle ordentlige sandaler før du tager afsted. Man skulle tro, at folk fangede det, når de forvirret kiggede rundt på de andre strandgæster, der ingen problemer har med, at gå rundt på sandet. Tag at kigge på deres fødder, og du vil hurtigt finde ud af, at deres hemmelighed er noget så simpelt som fodtøj.

Dernæst så hav en plan for, hvad du vil lave på stranden. Mange tror at det at ”tage på stranden” er en aktivitet i siv selv, men det er det reelt ikke. Det er bare en anden kontekst, hvor i aktiviteter kan foregå. Det er en rar kontekst: med frisk luft, kildende sand under fødderne, og nye muligheder. Men det er bare en kontekst: du er nødt til at fylde nogen aktiviteter i den, hvis din strandtur skal være meningsfyldt. Hvis du beslutter dig hjemmefra, slipper du for presset og forvirringen når du ankommer – og en tur på stranden skulle jo gerne være afslappende! Sørg også for at du har flere forskellige ting du kan gøre, hvis en af dem bliver kedelig. Tag eksempelvis et stort badehåndklæde med, som du kan ligge på: nu kan du sole dig og/eller tage en lur. Pak også en god bog, så du kan begynde at læse, hvis det bliver for kedeligt at sove. En parasol kan også hjælpe, hvis det bliver for varmt. Sørg også for at have badetøj på, selv hvis det ikke umiddelbart er din plan at hoppe i vandet: skulle lysten melde sig, kan du nemlig bare gøre det! Det er slet ikke så svært endda, du skal bare planlægge tingene på forhånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *