Sådan får du den bedste søvn under åben himmel

Søvn er verdens bedste medicin, hvem kan benægte det? Du sover næsten en tredjedel af hele dit liv, og det er vigtigt, at kroppen får energi til at kunne fungere. Når du er ude og overnatte i naturen, så er denne energi en vigtig ressource. Du har brug for en god søvn, hvis du skal være aktiv næste dag, så derfor er et liggeunderlag altgørende for, at du vågner med nye kræfter.

Du har måske prøvet det før. Du sover i naturen og ligger på en hård bund. Dit liggeunderlag er ikke blødt nok, og du føler slet ikke, at det er der. Dine hofter og skuldre bliver ømme og du vender og drejer gennem hele natten. Næste morgen vågner du øm i kroppen og har fået en rigtig dårlig start på dagen. Det scenarie kan du undgå. Læs med herunder hvis du vil vide hvordan.

Find det helt rigtige udstyr

Står du og mangler et godt liggeunderlag at ligge på, så find et der passer til dine behov. Der findes forskellige underlag med forskellige fokuspunkter. Ved nogle er der fokus på maksimalt komfort, mens der ved andre er fokus på, at de skal være så kompakte som muligt. Tag f.eks. mærket Klymit. De har markedets mest kompakte underlag, da nogen af deres produkter kan pakkes ned til en størrelse af en dåse. Derudover tager det ingen tid at puste dem op. Mangler du et underlag der er varmt nok til selv de koldeste områder? Så har Therm-A-Rest markedets absolutte varmeste. De benytter en bestemt varmereflekterende teknologi, hvor ens egen kropsvarme bliver reflekteret tilbage. Når du har udstyret i orden, så bliver overnatningen helt sikkert en succes.

3 tips når du overnatter i naturen

1) Tjek placeringen inden du slår lejr

Hvis du skal sove i telt, er det vigtigt, at du tjekker placeringen, inden du slår lejr. Det er super træls at finde ud af, at dit telt er placeret lige ovenpå en sten eller afhugget træstub. En hård bund kan også ødelægge dit underlag, hvis du er uheldig, og så kommer du stensikkert til at ligge dårligt. Hvis det er mørkt, når du skal slå lejr, så brug en lommelygte til at lyse området op og find et sted, der ser blødt ud.

2) Benyt shelter

Du kan helt sikkert finde et shelter tæt på, hvor du bor. Disse sheltere beskytter dig imod vinden og sørger for, at du får en varm nat. Der er også typisk et bålsted ved dem, så du kan tænde op i et hyggeligt bål, hvor dig og dine kammerater kan snakke om gamle dage.

3) Husk det rigtige grej

Når man overnatter i naturen, har man brug for forskelligt grej. Top 5 over vigtige produkter er:

  • Liggeunderlag
  • Sovepose
  • Kniv
  • Kogegrej
  • Førstehjælpsudstyr

Med disse tips til udendørs overnatning, så er du næsten garanteret en god nattesøvn, næste gang du sover ude. Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *