Undgå at Gå Forvirret Rundt på Stranden til Sommer

Undgå at Gå Forvirret Rundt på Stranden til Sommer

Hver sommer, når solen endelig står højt på himlen, og temperaturen på vandet er begyndt at blive behagelig, tager jeg på stranden. Og hvert år, uden undtagelse, ser jeg mænd og kvinder stå oppe på græsset, og kigge forvirrede ned på sandet. De ser fortabte ud, og aner ikke hvordan de skal gribe det an. Hvordan de skal tage det næste skridt, eller hvor de skal gå hen.

Det lyder måske tosset, men prøv selv at stoppe op et øjeblik, og læg mærke til dem. De står der bare, eller også går de forvirrede rundt. Det er svært at forestille sig, at de år efter år pakker bilen for at tage på stranden, og så gang på gang bliver snotforvirrede over ”hvordan man gør”.

Det er altså virkeligt ikke så svært, at nyde sin tur på stranden, hvis bare man laver en smule forberedelse. Først og fremmest, så skal du være opmærksom på, at sandet kan blive utroligt varmt, på en god dansk sommerdag. Så varmt, at det vil føles som om dine fødder brænder, hvis du træder ud på sandet uden badesandaler. Så hvis du vil undgå at være fanget på græsset, så køb dig dog nogle ordentlige sandaler før du tager afsted. Man skulle tro, at folk fangede det, når de forvirret kiggede rundt på de andre strandgæster, der ingen problemer har med, at gå rundt på sandet. Tag at kigge på deres fødder, og du vil hurtigt finde ud af, at deres hemmelighed er noget så simpelt som fodtøj.

Dernæst så hav en plan for, hvad du vil lave på stranden. Mange tror at det at ”tage på stranden” er en aktivitet i siv selv, men det er det reelt ikke. Det er bare en anden kontekst, hvor i aktiviteter kan foregå. Det er en rar kontekst: med frisk luft, kildende sand under fødderne, og nye muligheder. Men det er bare en kontekst: du er nødt til at fylde nogen aktiviteter i den, hvis din strandtur skal være meningsfyldt. Hvis du beslutter dig hjemmefra, slipper du for presset og forvirringen når du ankommer – og en tur på stranden skulle jo gerne være afslappende! Sørg også for at du har flere forskellige ting du kan gøre, hvis en af dem bliver kedelig. Tag eksempelvis et stort badehåndklæde med, som du kan ligge på: nu kan du sole dig og/eller tage en lur. Pak også en god bog, så du kan begynde at læse, hvis det bliver for kedeligt at sove. En parasol kan også hjælpe, hvis det bliver for varmt. Sørg også for at have badetøj på, selv hvis det ikke umiddelbart er din plan at hoppe i vandet: skulle lysten melde sig, kan du nemlig bare gøre det! Det er slet ikke så svært endda, du skal bare planlægge tingene på forhånd.

Her finder du de bedste udsalg

Her finder du de bedste udsalg

Lad os starte med de gammeldags metoder og så lige så stille begynde at se på, hvilke andre muligheder vi har nu til dags i vores moderne samfund. Du kan jo nok regne ud, at du kan finde udsalg ved bare at gå rundt til de forskellige butikker i dit lokalområde. Det fortæller dig dog sjældent noget om, hvad status er andre steder i landet, og selvfølgelig er du i de fleste tilfælde ligeglad med tilbud flere hundrede kilometer fra, hvor du bor, men hvis du nu alligevel skal et andet sted hen i landet eller er villig til at køre en smule efter nogle virkelig gode tilbud, så er det godt at vide noget om, hvor sådan nogle tilbud kan ske at være. Du kan ringe rundt til alle de forskellige butikker, du kunne ske at være interesseret i, men det bliver de nok hurtigt trætte af, så lad os se lidt nærmere på de seriøse bud i stedet.

Et af de bedste steder at lede efter udsalg er selvfølgelig online på internettet. Du har rigtig mange muligheder, men den mest oplagte er jo at lede efter de butikker, du normalt handler i. Mange butikker og lignende har deres eget tilbudsmagasin med alt fra ecco udsalg til , og de fleste af dem udgiver det efterhånden også online, så du kan ligge i sengen og finde gode tilbud. Der findes tilbudsmagasiner med alt fra nakkefilet til undertøj, så det er en mulighed, uanset hvad det er, du leder efter. Når det så er sagt, er der altså bedre måder at finde udsalg nu til dags.

I stedet for at gå fra den ene butiks hjemmeside til den næste, hvorfor så ikke finde en hjemmeside, der samler priserne fra hver enkelt butik? Vi har i mange år haft edbpriser til elektronik og andre lignende ting, men til tøj og andre ting, vi mennesker nu en gang har brug for i det daglige liv, er det altså Price Runner, som de fleste bruger til at finde den laveste pris hos den bedste forhandler. Stort set alle varer findes allerede på Price Runner, hvor du i hvert fald kan finde alt fra det komplette Helly Hansen udvalg til alle dine yndlingsmusikere.

Sidst men helt sikkert ikke mindst har du den mulighed at gå ind på de sociale medier som for eksempel Facebook og synes godt om alle de butikker, du gerne vil høre om tilbud fra. Der er desuden grupper og sider, der lige præcis handler om at finde gode tilbud i bestemte områder af landet. Der er såmænd nok også nogle, der fokusere på gode tilbud lige uden for landets grænser i Sverige, England og så selvfølgelig Tyskland, hvor det jo til tider er muligt at finde gode tilbud, der ikke er på dåse.

Mærkelige juletraditioner

Mærkelige juletraditioner

Her i Danmark har vi et hav af traditioner, når det kommer til jul. Vi spiser and og flæskesteg juleaften, vi holder adventssøndage og spiser ikke mindst risengrød. Dertil er der rigtig mange andre traditioner, nogle er landsdækkende, mens andre er lokale. Mange af disse traditioner er dog ikke nødvendigvis at finde i andre lande. For eksempel åbner man ikke gaverne d. 24. december om aftenen i USA, men derimod om morgenen d. 25. Det er de fleste dog nok klar over, men der er rigtig mange andre udenlandske juletraditioner, som er knap så kendte. Nogle af dem tager vi et kig på her.

 

Den østrigske dæmon

I Østrig bliver de små børn skræmt fra vid og sans af den onde dæmon, Krampus. Krampus bor i alperne og kommer kun ud til jul for at straffe de uartige børn. Voksne mænd klæder sig ud som dæmonen og render rundt og skræmmer børnene.

 

Tjekkiske spådomme

I Tjekkiet får de ugifte kvinder ikke bare flotte nederdele eller gode parfumer til jul. Derimod får de også en spådom om kærligheden er på vej.

Ganske enkelt går single kvinder udenfor med ryggen til hoveddøren, ca. et par meter foran den. De kaster derefter en sko over skulderen. Hvis skoen lander med hælen mod døren, så forbliver de alene i det kommende år, mens de får sig en mand, hvis tåen vender mod døren.

 

Brændende gedebuk i Sverige

For svenskerne har gedebukken en stor plads i julen. Så stor, at man i Gävle hvert år opstiller en 13 meter høj gedebuk af strå på byens torv. Denne tradition startede i 1966, hvor gedebukken også gik i brand nytårsaften. Traditionen er fortsat lige siden. Men det er branden dog også. Faktisk er gedebukken gået i brand 25 gange siden traditionens begyndelse, hvilket fra 1988 har fået bookmakerne til at sætte odds på, om gedebukken det indeværende år vil gå i brand. Myndighederne er dog ikke så glade for brandstiftelsen og har prøvet at undgå det med både vagter og ikke-brændende kemikalie-sprøjtning af stråbukken. Dog uden så meget held.

 

Polsk omsorg

I Polen findes en hjertevarmende tradition. Til julemiddagen dækkes der altid op til en ekstra person, så der er en plads til folk fra fortiden eller en uventet julegæst. Traditionen siger nemlig, at ingen må være alene juleaften.

 

Rulleskøjter i Venezuela

Den sidste tradition er en småskør en af slagsen. Reglerne i Venezuelas hovedstad, Caracas, siger, at man ikke må køre i bil inden julegudstjenesten d. 25. december. Det giver nogle logistiske problemer i at komme frem og tilbage fra kirken. Men det har man dog fundet en løsning på: Rulleskøjter. Dermed skabes der et optog mod kirken, hvor de fleste står på rulleskøjter mens fyrværkeri affyres og Jesus hyldes.

Dette var bare fem uortodokse juletraditioner, men der er mange flere. Prøv at google dig frem. Du vil hurtigt blive overrasket.

3 måder at gøre mere med mindre tøj

3 måder at gøre mere med mindre tøj

Der er meget snak om bæredygtighed både blandt politikere og i stort set alt, hvad man læser, ser eller hører i de forskellige medier. Og af god grund, for vi mennesker har allerede skabt så store forandringer, at det er svært at sige, om det rent faktisk er for sent at rette op på al den skade, vi har forvoldt, og derved sikre, at der også findes mennesker om 50 eller 100 år. Når vi forurener verdenshavene med plastikaffald, olie og andet lort, som ikke hører til der, så har det altså den konsekvens, at mange dyr og planter ikke kan overleve. Vi snakker ikke bare, at fugle og fisk dør af at spise plastik, men vi ændrer på pH-værdier og mange andre forhold, der afgør både hvilke dyr og planter, der kan overleve, og alle de mindre organismer som bakterier og svampe. Der er slet ikke nok plads i den her paragraf til at forklare, hvor enorm betydning det har, men lad os bare sige, at det går galt i hele økosystemet, når bare nogle enkelte arter uddør, så hvad tror du, der sker, når mange tusinde arter uddør i løbet af nogle få årtier? Det kan være svært at se, hvad vi som individer kan gøre, men én ting er at forbruge mindre – og det inkluderer tøj, som mange danskere køber alt for meget af.

Først og fremmest bør du vide, at tøj ikke behøver at være en stor del af dit liv. Mange bruger tøj til at kommunikere noget om dem selv, men når man dykker så langt ned, som de fleste gør, er der tale om mikrooptimeringer. En meget bedre måde at kommunikere er at snakke, men først bliver du nødt til virkelig at forstå dig selv, og det kan du måske gøre med mindfulness meditation.

Det er desuden muligt med det rigtige tøj at skabe mange forskellige looks. Man må ikke glemme det store Helly Hansen udvalg, som giver en meget bred vifte af muligheder, når man sætter dem sammen. Og det er bare et enkelt mærke – hvis du blander nogle få ting fra forskellige mærker, kan du helt sikkert skabe nogle spændene looks.

Hvis du gerne vil lære mere om, hvor lidt tøj du egentlig har brug for, så læs op på minimalisme. Der er mange former for minimalisme, men for de fleste handler det kun om, at de forsøger at leve med meget mindre tøj for at finde ud af, hvor lidt de reelt har brug for og hvilken betydning, det har for dem, at tøj ikke længere er noget, der bliver købt mere af hver anden uge. Det kan have helt enormt positive effekter på folks mentale helbred og prioriteter i livet, så der er andre grunde en miljøet til at give det et forsøg.

4 gode grunde til at bygge et drivhus

4 gode grunde til at bygge et drivhus

Har du nogensinde overvejet at få et drivhus? Du kan sikkert selv finde på nogle fordele og ulemper ved det, men det kan være svært at danne sig et godt overblik uden at tænke længe over det og virkelig undersøge det i dybden. Det behøver du dog ikke, hvis andre har gjort det for dig, og vi vil da mene at de fire gode grunde vi præsenterer her til at bygge et drivhus er noget, der kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning. Nu undrer du dig måske over, at vi siger ”bygge et drivhus” – det er jo alligevel noget, de færreste gør, men det har nu en gang nogle ekstra fordele, som også er værd at tage med. I sidste ende vælger du jo selv, om de ekstra fordele er det værd for dig, eller om du hellere vil købe et eller evt. få nogle andre til at bygge det.

Det er god motion, hvis du rent faktisk selv bygger det. Der er alt for mange danskere, der bare sidder eller ligger i sofaen og ser fjernsyn, så snart de kommer hjem fra arbejde, men det er nu en gang noget af det værste, man kan gøre for sit helbred. Hvis du har børn, så er det desuden er yderst lærerigt projekt, som de færreste nu til dags oplever i løbet af deres barndom.

Hvis du er glad for vin, så er der ikke noget bedre end at smage vin, der kommer fra sine egne druer. Det er dog ikke det nemmeste at dyrke i det danske klima – især ikke, hvis man vil have de bedste druer som for eksempel Zinfandel. Der er nogle ekstra ting, du skal sætte dig ind i, hvis det er dén her grund, der hjælper dig med at træffe en endelig beslutning.

Kaffe kan du også dyrke med det rigtige setup. Det er selvfølgelig bønnerne, du her kan dyrke, som du så kan riste, kværne og så videre indtil du sidder med en helt hjemmelavet kop kaffe, der så forhåbentlig også smager bedre – enten fordi den er helt frisk, eller fordi det er noget, du selv har lavet helt fra bunden. Igen er det ikke det letteste at dyrke, men hvis du bygger drivhuset selv, så kan du jo designe det, så det er optimalt til både din have og de afgrøder, du har tænkt dig at dyrke.

Du kan spare en masse penge ved at dyrke meget af den mad, du spiser. Selv hvis du kun erstatter nogle få af dine indkøb med hjemmedyrket frugt og grønt, så kan det hjælpe dig med at spare mange penge. Husk på, at penge du sparer, ikke bare er tjent ligesom andre penge – de er nemlig skattefri!

3 drikkevarer der helst skal importeres

3 drikkevarer der helst skal importeres

Hvis du tænker lidt over, hvad du virkelig ikke ville have lyst til at undvære i dit liv, så er venner og familie nok øverst på dén liste. Efter det er kommer der dog nogle ting, som de fleste danskere er blevet afhængige af. Det er nogle forskellige drikkevarer, som de fleste voksne i Danmark drikker enten hver dag eller i hvert fald én gang om ugen. Det kan diskuteres, om de er gode eller knap så gode for vores helbred. Uanset hvad, så er de virkelig populære her i landet, og sådan set også i de fleste andre lande i verden. Forskellen er, at nogle lande kan producere en eller flere af tingene selv, mens vi i Danmark stort set udelukkende importerer dem. Rent økonomisk, så ville det være bedre, hvis det hele blev produceret i Danmark, så vi ikke var nødt til at sende penge ud af landet. Det ville bestemt også være bedre for miljøet, da transporten er med til at udlede drivhusgasser og madspildet er højere – også for drikkevarer.

Der er et par ting, som vi heldigvis kan importere fra andre lande i Europa, især Frankrig og Spanien, som producerer nogle af verdens bedste vine – og så selvfølgelig deres champagne, som er i en klasse helt for sig selv. Det er nogle af de mest populære drikke, som bliver brugt dels til at fejre alt fra nytåret til, ja, hvad som helst egentlig, men også dels til bare at få mest muligt ud af et godt måltid. For nogle er det et glas om ugen på en restaurant eller til et ekstra godt hjemmelavet måltid, mens det for andre kan være noget, de drikker dagligt eller kun til helt særlige lejligheder.

Kaffe er en del af rigtig mange danskeres hverdag. For nogle er det en enkelt kop om morgenen, mens andre drikker flere kandefulde, mens de arbejder. Kaffebønnerne kan man desværre ikke få fra Danmark, men du kan da købe en Moccamaster og på den måde gøre din del for landets økonomi og hele verdens miljø. Du tænker måske, at dine valg ikke har den store betydning, men det er kun rigtigt, hvis alle tænker på den måde.

Sodavand er noget andet, der ofte bliver importeret, men det er nu ikke så meget fordi, vi ikke selv kan producere det i Danmark, men derimod fordi afgifterne er så høje, at vi hellere vil tage et smut over grænsen til Tyskland for at fylde lageret op. Det er de sikkert glade for i Tyskland, da det på stort plan svarer til at hele Danmark sender en kæmpe check til Tyskland. Om afgifterne burde fjernes eller grænsekontrollen burde styrkes er en diskussion, der nok ikke ser nogen ende lige foreløbig, men for individet er det tydeligt, hvad det bedste valg er.

Bliv klar til julen i god tid

Bliv klar til julen i god tid

Julen er hjerternes fest – og tiden op til Danmarks største helligdag er fyldt med hyggelige og glade stunder. Men med juleaften i vente den 24. december, er der også mange praktiske ting, der skal klares, og det kan nogle gange ødelægge hyggen.

Gaver, juletræ, dekorationer, mad og mad er blot nogle af de ting, der skal klares og vi stresser rundt, for at nå det. Men det kan løses, ved at starte i god tid, i stedet for at skulle klemme det hele ind i december, hvor der også sker så meget andet. Læs med her og få tre gode tips til at blive klar til julen i god tid.

 

Få et overblik over det praktiske

Får du gæster i december? Hvad skal de forskellige i husstanden til, af forskellige arrangementer? December er ofte spækket op med julefrokoster og andre arrangementer, så det kan være en god ide at få et overblik over, hvornår der sker noget ude og hvornår der sker noget hjemme.

Og får du gæster eller skal være vært juleaften, kan du med fordel gå tidligt i gang med at få styr på menuen og finde ud af, hvilke forskellige opskrifter du skal bruge. Selvfølgelig er det også en god ide at få handlet ind i god tid, men sørg for at tjekke holdbarheden, så den ikke er overskredet, før det skal bruges.

 

Køb gaver i god tid

Gaveindkøb er en stor del af juleforberedelserne – og julen i det hele taget. Og det kan være en langsommelig proces, med indhentning af ønskesedler, fastlægning af budget, valg af gave og afslutningsvis indkøbet. Og du er lang fra den eneste, der står ude i butikkerne, for at få købt de mange gaver.

Når du har nogenlunde styr på, hvad de forskellige familiemedlemmer og eventuelle venner skal have i gave, kan du lige så godt gå i gang. Om du vælger at klare det ude i butikkerne eller hjemme fra din sofa, er helt op til dig, men sørg for at tjekke bytteservicen, så du kan sikre dig, at gaven kan byttes efter jul.

 

Få styr på hjemmet

Oprydning og rengøring. Det er to ord, som de fleste personer ikke er så glade for at høre – og det er absolut heller ikke det mest spændende. Men du vil takke dig selv, så snart du har fået det overstået og dit hjem er tip top.

Udover oprydning og rengøring, er det også vigtigt at få styr på din julepynt i god tid. Find julekasserne frem og sorter det igennem – lav evt. en kasse med alt til hjemmet, alt til træet og det der skal smides ud. Og trænger du til noget nyt, starter butikkerne også tidligt ud, med at have en masse julepynt til både hjemmet, træet og haven – så du kan pynte op, hvor end det passer dig.

3 ting du aldrig må lade børn lege med

3 ting du aldrig må lade børn lege med

Det er ikke altid nemt at være forældre. Det er faktisk sjældent nemt, men de gange det er nemt har det med at fylde mere i vores hukommelse, fordi det er positive, følelsesladte øjeblikke. Sådan er vores hjerner nemlig skruet sammen: Vi husker bedre de ting, der rent følelsesmæssigt virker vigtige. Det er måske også derfor, det kan være så nemt at huske, når ens barn har lavet noget, der er virkelig farligt – og så er vi jo også hurtige til at reagere. Der er dog nogle ting, som mange forældre ikke ved er farlige, og det vil vi gerne sætte fokus på.

Det er jo nok ret så åbenlyst, at du ikke må lade dine børn lege med ild, men det er ikke fordi, de så tisser i sengen om natten. Det er noget voksne har sagt i generationer for at passe på deres børn, men det er altså vigtigt at forstå, hvad de rigtige grunde er. Det er måske også åbenlyst, at børnene kan komme alvorligt til skade, hvis de leger med ild, men det kan også gå ud over mange andre ting. De kan for eksempel brænde huset ned eller starte en skovbrand alt efter hvor og hvornår, problemet opstår.

Hvis du er den kreative type, så har du måske strikkepinde eller lignende til at ligge. Det er bestemt også noget, du skal sikre, at børnene ikke får fat på. De kan være farlige på mange måder, blandt andet fordi de kan stikke sig selv eller andre i øjnene, ørerne eller andre steder, hvor man nemt kan gøre permanent skade. Noget andet de kan gøre med strikkepinde, hvis de er ekstra snedige eller bare større, er at stikke dem i stikkontakten. Det kan være livsfarligt, så det er bedst, hvis du sikrer dine stikkontakter helt mod den slags og fortæller dine ældre børn om, hvad der helt præcis sker, hvis man stikker sådan nogle ting i en stikkontakt.

Sidst men ikke mindst må du endelig ikke lande dine børn lege med din smartphone. Okay, det er lidt en joke, men det er samtidig alvorligt ment, hvis du gerne vil undgå, at dit barn lærer at distrahere sig selv fra alt, hvad de ikke bryder sig om, i stedet for at få styr på deres liv og finde ud af, hvad der rent faktisk er meningsfuldt her i livet. Det er ikke godt for de små børns psyke at leve i en anden verden, hvor de glemmer alle de behov, de nu en gang har. De kan nemt komme til at prioritere de her i bunden meningsløse ting højere end de ting, der i sidste ende har betydning for deres fysiske såvel som psykiske helbred – ligesom mange voksne efterhånden har det med at gøre.

5 grunde til at genoverveje indretningen i dit hjem

5 grunde til at genoverveje indretningen i dit hjem

Der er mange danskere, der bare indretter deres hjem, når de flytter ind, og så ellers ikke gøre det store for at ændre på det, selv efter de har levet der i flere år. Det gælder både i lejligheder og huse – og det er lige kedeligt begge steder, men det behøver ikke være sådan. Der er mange ting, man kan gøre, for at gøre hjemmet pænere, mere elegant og i det hele taget mere behageligt at leve i, og det behøver slet ikke at være så svært eller tidskrævende at sætte huset i stand. Her har vi samlet fem gode grunde til at genoverveje den måde, du har indrettet dit hjem på, så du måske også kan nyde hverdagen mere.

Hvis dit hjem er overordentlig dårligt indrettet, så kan det være, folk har svært ved at åbne dørene uden at hamre dem ind i ting. Det kan også ske, hvis du bare er et rodehoved eller samler på alt, hvad man kan finde mellem himmel og jord. Dét er i hvert fald en god grund til at genoverveje den måde, man har indrettet sit hjem.

En anden ting der kan være galt er, at kabler ligger ud over det hele. Selv hvis de rent faktisk følger kanterne i huset, så er de ikke pæne at se på. Det er to lidt forskellige problemer med kabler, hvor det første er noget, der kræver en del mere arbejde, mens det sidste er noget, du kan ordne ved at købe nogle kabelbakker til huset.

Rent æstetisk så er der også mange måder, man kan forbedre indretningen i langt de fleste danskeres hjem – så det gælder jo nok også dit hjem, hvis du ikke allerede har gjort rigtig meget ud af det. Farverne på møblerne skal for eksempel helst hænge sammen, ligesom det ikke ser så godt ud, hvis ens tøj er i alle regnbuens farver, med mindre man er vildt glad for hippiestilen.

I samme boldgade har vi lamper, som godt nok også har en meget vigtig funktion med hensyn til belysning. Lamper skal altså både se godt ud og give god belysning, men de fleste ved slet ikke, hvor stor en forskel de to ting kan gøre. Et godt sted at starte er med de klassiske ph lamper – dem kan man i hvert fald ikke gå galt i byen med.

Den sidste grund vi vil nævne, der forhåbentlig kan få dig til at genoverveje indretningen i dit hjem, er at de fleste har et arbejde, der gør dem stressede i en hvis grad, så det er virkelig vigtigt at komme hjem til et sted, hvor man, sjovt nok, føler sig hjemme. Det skal være afslappende og harmonisk, så man kan afstresse helt og blive klar til at arbejde igen.

Sådan får du den bedste søvn under åben himmel

Sådan får du den bedste søvn under åben himmel

Søvn er verdens bedste medicin, hvem kan benægte det? Du sover næsten en tredjedel af hele dit liv, og det er vigtigt, at kroppen får energi til at kunne fungere. Når du er ude og overnatte i naturen, så er denne energi en vigtig ressource. Du har brug for en god søvn, hvis du skal være aktiv næste dag, så derfor er et liggeunderlag altgørende for, at du vågner med nye kræfter.

Du har måske prøvet det før. Du sover i naturen og ligger på en hård bund. Dit liggeunderlag er ikke blødt nok, og du føler slet ikke, at det er der. Dine hofter og skuldre bliver ømme og du vender og drejer gennem hele natten. Næste morgen vågner du øm i kroppen og har fået en rigtig dårlig start på dagen. Det scenarie kan du undgå. Læs med herunder hvis du vil vide hvordan.

Find det helt rigtige udstyr

Står du og mangler et godt liggeunderlag at ligge på, så find et der passer til dine behov. Der findes forskellige underlag med forskellige fokuspunkter. Ved nogle er der fokus på maksimalt komfort, mens der ved andre er fokus på, at de skal være så kompakte som muligt. Tag f.eks. mærket Klymit. De har markedets mest kompakte underlag, da nogen af deres produkter kan pakkes ned til en størrelse af en dåse. Derudover tager det ingen tid at puste dem op. Mangler du et underlag der er varmt nok til selv de koldeste områder? Så har Therm-A-Rest markedets absolutte varmeste. De benytter en bestemt varmereflekterende teknologi, hvor ens egen kropsvarme bliver reflekteret tilbage. Når du har udstyret i orden, så bliver overnatningen helt sikkert en succes.

3 tips når du overnatter i naturen

1) Tjek placeringen inden du slår lejr

Hvis du skal sove i telt, er det vigtigt, at du tjekker placeringen, inden du slår lejr. Det er super træls at finde ud af, at dit telt er placeret lige ovenpå en sten eller afhugget træstub. En hård bund kan også ødelægge dit underlag, hvis du er uheldig, og så kommer du stensikkert til at ligge dårligt. Hvis det er mørkt, når du skal slå lejr, så brug en lommelygte til at lyse området op og find et sted, der ser blødt ud.

2) Benyt shelter

Du kan helt sikkert finde et shelter tæt på, hvor du bor. Disse sheltere beskytter dig imod vinden og sørger for, at du får en varm nat. Der er også typisk et bålsted ved dem, så du kan tænde op i et hyggeligt bål, hvor dig og dine kammerater kan snakke om gamle dage.

3) Husk det rigtige grej

Når man overnatter i naturen, har man brug for forskelligt grej. Top 5 over vigtige produkter er:

  • Liggeunderlag
  • Sovepose
  • Kniv
  • Kogegrej
  • Førstehjælpsudstyr

Med disse tips til udendørs overnatning, så er du næsten garanteret en god nattesøvn, næste gang du sover ude. Rigtig god fornøjelse.