Bliv klar til julen i god tid

Julen er hjerternes fest – og tiden op til Danmarks største helligdag er fyldt med hyggelige og glade stunder. Men med juleaften i vente den 24. december, er der også mange praktiske ting, der skal klares, og det kan nogle gange ødelægge hyggen.

Gaver, juletræ, dekorationer, mad og mad er blot nogle af de ting, der skal klares og vi stresser rundt, for at nå det. Men det kan løses, ved at starte i god tid, i stedet for at skulle klemme det hele ind i december, hvor der også sker så meget andet. Læs med her og få tre gode tips til at blive klar til julen i god tid.

 

Få et overblik over det praktiske

Får du gæster i december? Hvad skal de forskellige i husstanden til, af forskellige arrangementer? December er ofte spækket op med julefrokoster og andre arrangementer, så det kan være en god ide at få et overblik over, hvornår der sker noget ude og hvornår der sker noget hjemme.

Og får du gæster eller skal være vært juleaften, kan du med fordel gå tidligt i gang med at få styr på menuen og finde ud af, hvilke forskellige opskrifter du skal bruge. Selvfølgelig er det også en god ide at få handlet ind i god tid, men sørg for at tjekke holdbarheden, så den ikke er overskredet, før det skal bruges.

 

Køb gaver i god tid

Gaveindkøb er en stor del af juleforberedelserne – og julen i det hele taget. Og det kan være en langsommelig proces, med indhentning af ønskesedler, fastlægning af budget, valg af gave og afslutningsvis indkøbet. Og du er lang fra den eneste, der står ude i butikkerne, for at få købt de mange gaver.

Når du har nogenlunde styr på, hvad de forskellige familiemedlemmer og eventuelle venner skal have i gave, kan du lige så godt gå i gang. Om du vælger at klare det ude i butikkerne eller hjemme fra din sofa, er helt op til dig, men sørg for at tjekke bytteservicen, så du kan sikre dig, at gaven kan byttes efter jul.

 

Få styr på hjemmet

Oprydning og rengøring. Det er to ord, som de fleste personer ikke er så glade for at høre – og det er absolut heller ikke det mest spændende. Men du vil takke dig selv, så snart du har fået det overstået og dit hjem er tip top.

Udover oprydning og rengøring, er det også vigtigt at få styr på din julepynt i god tid. Find julekasserne frem og sorter det igennem – lav evt. en kasse med alt til hjemmet, alt til træet og det der skal smides ud. Og trænger du til noget nyt, starter butikkerne også tidligt ud, med at have en masse julepynt til både hjemmet, træet og haven – så du kan pynte op, hvor end det passer dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *