5 ting alle bilejere bør vide om forsikringer

Når nu man har noget så dyrt som en bil, så er det vigtigt at sikre sig, at man ikke mister det hele, hvis noget går galt. I Danmark er vi i forvejen ret godt dækket ind, da der er nogle forsikringer, man skal have, hvis man kører rundt på de danske veje. Det kan desuden være dyrt, hvis man er skyld i en ulykke, men igen har du formentlig den slags forsikring, da det er et lovkrav. Der er dog mange andre forsikringer, man bør sætte sig godt ind i, men ligesom alt det andet papirarbejde, der er forbundet med et så kompliceret samfund som vores, kan det være lidt noget rod og dermed tage lang tid, før man føler man forstår selv den mindste del af det. For at gøre det lidt nemmere for dig at sætte dig ind i nogle af de vigtigste forsikringer og den slags i Danmark, så har vi set nærmere på fem ting, du bør undersøge nærmere med hensyn til forsikringer.

Det første du bør sætte dig ind i er de forsikringer, der er krav om, at man har. Hvis du kører rundt på de danske veje og er i en ulykke, så er det især vigtigt, at du har de rigtige forsikringer. Der er ikke mange danskfødte med kørekort, som ikke har styr på de forskringer, så det er især immigranter, det her er henvendt til. Uanset hvad er det dog vigtigt, så tjek alligevel en ekstra gang.

En anden ting du bør forsikre dig mod er stenslag. Du ved nok allerede, hvor dyr reparation af stenslag kan være, men noget af det værste kan være den tid, du spilder på at køre bilen til værkstedet og så videre. Alt efter hvad dit job er kan det koste dig eller din arbejdsgiver rigtig mange penge at du spilder tid på den slags, men med den rigtige forsikring kan du få en lånebil samtidig med, at de henter og reparerer din bil. Det er da luksus.

Til sidst bør du undersøge de forsikringer, der dækker svindel og så videre. Det er i nogle tilfælde din bank og i andre tilfælde udstederen af dit kreditkort, der sælger en forskring. Det afhænger også af, hvad og hvordan du overfører pengene. Brugt bil eller andre brugte ting, du køber, kan jo købes kontant eller med check, hvorved du mister alle chancer for at få pengene tilbage, hvis du bliver svindlet. En bankoverførsel har typisk samme risici som en kontantbetaling i den sammenhæng, men hvis der er tale om store beløb kan du nemmere bevise overfor politiet, at der er foregået svindel, hvis du går gennem din bank i stedet for at hæve pengene og give dem kontant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *