3 ting du aldrig må lade børn lege med

Det er ikke altid nemt at være forældre. Det er faktisk sjældent nemt, men de gange det er nemt har det med at fylde mere i vores hukommelse, fordi det er positive, følelsesladte øjeblikke. Sådan er vores hjerner nemlig skruet sammen: Vi husker bedre de ting, der rent følelsesmæssigt virker vigtige. Det er måske også derfor, det kan være så nemt at huske, når ens barn har lavet noget, der er virkelig farligt – og så er vi jo også hurtige til at reagere. Der er dog nogle ting, som mange forældre ikke ved er farlige, og det vil vi gerne sætte fokus på.

Det er jo nok ret så åbenlyst, at du ikke må lade dine børn lege med ild, men det er ikke fordi, de så tisser i sengen om natten. Det er noget voksne har sagt i generationer for at passe på deres børn, men det er altså vigtigt at forstå, hvad de rigtige grunde er. Det er måske også åbenlyst, at børnene kan komme alvorligt til skade, hvis de leger med ild, men det kan også gå ud over mange andre ting. De kan for eksempel brænde huset ned eller starte en skovbrand alt efter hvor og hvornår, problemet opstår.

Hvis du er den kreative type, så har du måske strikkepinde eller lignende til at ligge. Det er bestemt også noget, du skal sikre, at børnene ikke får fat på. De kan være farlige på mange måder, blandt andet fordi de kan stikke sig selv eller andre i øjnene, ørerne eller andre steder, hvor man nemt kan gøre permanent skade. Noget andet de kan gøre med strikkepinde, hvis de er ekstra snedige eller bare større, er at stikke dem i stikkontakten. Det kan være livsfarligt, så det er bedst, hvis du sikrer dine stikkontakter helt mod den slags og fortæller dine ældre børn om, hvad der helt præcis sker, hvis man stikker sådan nogle ting i en stikkontakt.

Sidst men ikke mindst må du endelig ikke lande dine børn lege med din smartphone. Okay, det er lidt en joke, men det er samtidig alvorligt ment, hvis du gerne vil undgå, at dit barn lærer at distrahere sig selv fra alt, hvad de ikke bryder sig om, i stedet for at få styr på deres liv og finde ud af, hvad der rent faktisk er meningsfuldt her i livet. Det er ikke godt for de små børns psyke at leve i en anden verden, hvor de glemmer alle de behov, de nu en gang har. De kan nemt komme til at prioritere de her i bunden meningsløse ting højere end de ting, der i sidste ende har betydning for deres fysiske såvel som psykiske helbred – ligesom mange voksne efterhånden har det med at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *