3 måder at gøre mere med mindre tøj

Der er meget snak om bæredygtighed både blandt politikere og i stort set alt, hvad man læser, ser eller hører i de forskellige medier. Og af god grund, for vi mennesker har allerede skabt så store forandringer, at det er svært at sige, om det rent faktisk er for sent at rette op på al den skade, vi har forvoldt, og derved sikre, at der også findes mennesker om 50 eller 100 år. Når vi forurener verdenshavene med plastikaffald, olie og andet lort, som ikke hører til der, så har det altså den konsekvens, at mange dyr og planter ikke kan overleve. Vi snakker ikke bare, at fugle og fisk dør af at spise plastik, men vi ændrer på pH-værdier og mange andre forhold, der afgør både hvilke dyr og planter, der kan overleve, og alle de mindre organismer som bakterier og svampe. Der er slet ikke nok plads i den her paragraf til at forklare, hvor enorm betydning det har, men lad os bare sige, at det går galt i hele økosystemet, når bare nogle enkelte arter uddør, så hvad tror du, der sker, når mange tusinde arter uddør i løbet af nogle få årtier? Det kan være svært at se, hvad vi som individer kan gøre, men én ting er at forbruge mindre – og det inkluderer tøj, som mange danskere køber alt for meget af.

Først og fremmest bør du vide, at tøj ikke behøver at være en stor del af dit liv. Mange bruger tøj til at kommunikere noget om dem selv, men når man dykker så langt ned, som de fleste gør, er der tale om mikrooptimeringer. En meget bedre måde at kommunikere er at snakke, men først bliver du nødt til virkelig at forstå dig selv, og det kan du måske gøre med mindfulness meditation.

Det er desuden muligt med det rigtige tøj at skabe mange forskellige looks. Man må ikke glemme det store Helly Hansen udvalg, som giver en meget bred vifte af muligheder, når man sætter dem sammen. Og det er bare et enkelt mærke – hvis du blander nogle få ting fra forskellige mærker, kan du helt sikkert skabe nogle spændene looks.

Hvis du gerne vil lære mere om, hvor lidt tøj du egentlig har brug for, så læs op på minimalisme. Der er mange former for minimalisme, men for de fleste handler det kun om, at de forsøger at leve med meget mindre tøj for at finde ud af, hvor lidt de reelt har brug for og hvilken betydning, det har for dem, at tøj ikke længere er noget, der bliver købt mere af hver anden uge. Det kan have helt enormt positive effekter på folks mentale helbred og prioriteter i livet, så der er andre grunde en miljøet til at give det et forsøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *