3 drikkevarer der helst skal importeres

Hvis du tænker lidt over, hvad du virkelig ikke ville have lyst til at undvære i dit liv, så er venner og familie nok øverst på dén liste. Efter det er kommer der dog nogle ting, som de fleste danskere er blevet afhængige af. Det er nogle forskellige drikkevarer, som de fleste voksne i Danmark drikker enten hver dag eller i hvert fald én gang om ugen. Det kan diskuteres, om de er gode eller knap så gode for vores helbred. Uanset hvad, så er de virkelig populære her i landet, og sådan set også i de fleste andre lande i verden. Forskellen er, at nogle lande kan producere en eller flere af tingene selv, mens vi i Danmark stort set udelukkende importerer dem. Rent økonomisk, så ville det være bedre, hvis det hele blev produceret i Danmark, så vi ikke var nødt til at sende penge ud af landet. Det ville bestemt også være bedre for miljøet, da transporten er med til at udlede drivhusgasser og madspildet er højere – også for drikkevarer.

Der er et par ting, som vi heldigvis kan importere fra andre lande i Europa, især Frankrig og Spanien, som producerer nogle af verdens bedste vine – og så selvfølgelig deres champagne, som er i en klasse helt for sig selv. Det er nogle af de mest populære drikke, som bliver brugt dels til at fejre alt fra nytåret til, ja, hvad som helst egentlig, men også dels til bare at få mest muligt ud af et godt måltid. For nogle er det et glas om ugen på en restaurant eller til et ekstra godt hjemmelavet måltid, mens det for andre kan være noget, de drikker dagligt eller kun til helt særlige lejligheder.

Kaffe er en del af rigtig mange danskeres hverdag. For nogle er det en enkelt kop om morgenen, mens andre drikker flere kandefulde, mens de arbejder. Kaffebønnerne kan man desværre ikke få fra Danmark, men du kan da købe en Moccamaster og på den måde gøre din del for landets økonomi og hele verdens miljø. Du tænker måske, at dine valg ikke har den store betydning, men det er kun rigtigt, hvis alle tænker på den måde.

Sodavand er noget andet, der ofte bliver importeret, men det er nu ikke så meget fordi, vi ikke selv kan producere det i Danmark, men derimod fordi afgifterne er så høje, at vi hellere vil tage et smut over grænsen til Tyskland for at fylde lageret op. Det er de sikkert glade for i Tyskland, da det på stort plan svarer til at hele Danmark sender en kæmpe check til Tyskland. Om afgifterne burde fjernes eller grænsekontrollen burde styrkes er en diskussion, der nok ikke ser nogen ende lige foreløbig, men for individet er det tydeligt, hvad det bedste valg er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *